Vi är en av fyra förskolor i Skärblacka, ca 2 mil utanför Norrköping. Hos oss har vi plats för 31 barn i åldrarna 1-5 år. Vi består av två hemvister, Aspen och Linden. Under dagarna arbetar vi väldigt mycket tillsammans, vilket gör att alla barn och pedagoger känner varandra. Våra veckor består till stor del av grupparbete, då vi arbetar med ett gemensamt tema och självklart utifrån barnens intresse och nyfikenhet.

onsdag 20 december 2017

Decemberbrev till vårdnadshavare från Johanna..


Hejsan där hemma!
Nu närmar sig denna termin sitt slut, tänk att december varje år har en tendens att bara svischa förbi! Hoppas att ni hunnit njuta av lite snö!

Det är en ynnest att få arbeta som chef på Äppellunden, Park och Sörgården. Både att möta och utforska tillsammans med era härliga, kompetenta barn samt att få samarbeta med skickliga och positiva pedagoger.  Det är också väldigt roligt när jag möter er vårdnadshavare och får möjlighet att byta några ord. Varje onsdags förmiddag är jag verksamhetsnära på någon av förskolorna, då får jag möjlighet att följa barnens spännande utforskande och processande, det ger verkligen energi och de tar alltid emot mig med ett varmt välkomnande!!

Under hösten har barnen på de olika avdelningarna undersökt och fördjupat sig i vårt gemensamma tema ” Världen behöver en ny berättelse.” På många olika sätt och ur olika vinklar har vi arbetat utifrån barnens intressen och nyfikenhet parallellt med vårt uppdrag i förskolans läroplan. Jag har också sett och hört att ni vårdnadshavare har blivit involverade på olika sätt, tack för ert engagemang! Tillsammans gör vi skillnad!
Jag kan verkligen rekommendera er att komma in på avdelningarna och kika för att följa arbetet samt hålla er uppdaterade på bloggarna.

Samarbetslaget på Park :
Theres, Erica, Gabriella (Extra ansvariga på Aspen), Lena, Emma, Matilda (Extra ansvariga på Linden)
Hos oss arbetar också Sara i köket på en extratjänst samt Amanda som är här och arbetar varannan vecka också i en form av extratjänst.

Nu önskar jag er en riktigt härlig Jul och ett Gott Nytt År, ser fram emot en ny spännande termin tillsammans med er alla nästa år!

Påminner om att personalen på förskolan har kompetensutvecklingsdag den 8/1. Terminen drar igång igen den 9/1, Välkomna!

Varma hälsningar
Johanna Martinsson
FörskolechefInga kommentarer:

Skicka en kommentar