Vi är en av fyra förskolor i Skärblacka, ca 2 mil utanför Norrköping. Hos oss har vi plats för 31 barn i åldrarna 1-5 år. Vi består av två hemvister, Aspen och Linden. Under dagarna arbetar vi väldigt mycket tillsammans, vilket gör att alla barn och pedagoger känner varandra. Våra veckor består till stor del av grupparbete, då vi arbetar med ett gemensamt tema och självklart utifrån barnens intresse och nyfikenhet.

onsdag 4 april 2018

Äggrullartävling

På skärtorsdagen var det dags för den årliga äggrullartävlingen. I år hölls den på mellangården, förra årets vinnare. Vi på Linden begav oss iväg peppade på morgonen med vårat tävlingsägg i korgen. Inför detta hade alla barnen fått måla ett varsitt ägg. Sedan tog vi med alla ägg i en samling och lottade fram vilket ägg som skulle rullas samt även ett reservägg ifall detta oturligt nog skulle knäckas innan tävlingsstart. Vi lottade även fram ett barn som skulle få rulla ägget och även då en reservrullare.

Efter en lång promenad till mellangården i solen hann barnen med att leka lite på mellangården. Det är roligt att hälsa på och leka i ny miljö. En del av barnen testade om det gick att rulla snabbt i backen innan det var äggrullardags.Sedan samlade vi oss vi backen för att invänta tävlingsstarten. Det var dags att heja fram sina förskolor och med spänning se vilken förskola som skulle ta hem pokalen i år. Hejja park!
Vårat tävlingsägg. 


Det blev en spännande och jämn kamp men ingen pokal hem till förskolan. Det gjorde ingenting tyckte vi, det var roligt att vara med och delta. Vi promenerade tillbaka till förskolan och hade en egen liten äggrullning nedför rampen så att alla fick rulla sina ägg.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar